18 marca 2016

Podsumowanie Warsztatów Kulinarnych WWF

15 marca 2016 roku z Warsztatami Kulinarnymi organizowanymi w ramach projektu „Kampania na rzecz ochrony różnorodności biologicznej mórz i oceanów” Fundacja WWF Polska zawitała do Torunia. Były to 16. i zarazem ostatnie warsztaty.

Przez blisko rok odwiedziliśmy wszystkie województwa, gdzie na warsztatach gościliśmy ponad 270 osób. Wśród szefów kuchni, bloggerów kulinarnych i uczniów szkół gastronomicznych szerzyliśmy ideę wyboru niezagrożonych gatunków ryb i owoców morza. Warsztaty cieszyły się dużą popularnością i uznaniem ze strony uczestników, zarówno za jakość prowadzenia oraz tematykę. Głęboko wierzymy w to, że idea którą zaszczepiliśmy w uczestnikach nie zginie i będzie przez nich propagowana. Pierwsze efekty warsztatów są już zauważalne – sygnały jakie dostajemy od dostawców ryb sugerują, że konsumenci częściej kupują gatunki z zielonego światła poradnika rybnego na rzecz gatunków zagrożonych. Wiele restauracji wprowadziło zmiany w swoich kartach wykreślając zagrożone gatunki z menu.

Warsztaty Kulinarne dobiegły już końca, jednak niezmiennie zachęcamy do pobrania naszej książki kulinarnej i odkrywania dań z niezagrożonych gatunków ryb i owoców morza we własnych domach. Obiecujemy – będzie pysznie!

Lublin – 21 kwietnia 2015

IMG_0136

Zielona Góra – 12 maja 2015

IMG_0276

Gdynia  – 23 czerwca 2015

20150623_125637

Kielce – 21 lipca 2015

20150721_133134

Łódź – 23 lipca 2015

SONY DSC

Poznań – 14 sierpnia 2015

_FTR9151

Opole – 22 września 2015

IMG_3282

Szczecin – 27 października 2015

IMG_20151027_111842

Białystok – 13 listopada 2015

IMG_7251

Warszawa – 8 grudnia 2015

IMG_20151208_133751 (1)

Kraków – 18 stycznia 2016

IMG_20160118_123213

Sosnowiec – 25 stycznia 2016

IMG_20160125_112115

Rzeszów – 23 lutego 2016

IMG_20160223_134302

Olsztyn – 26 lutego 2016

IMG_20160226_114022

Wrocław – 14 marca 2016

13072232_1188658654519013_1262972854_o

Toruń – 15 marca 2016

IMG_5709