Pasta kanapkowa z nie-węgorza
pyszna alternatywa węgorza wędzonego
2-4 osoby 40 minut
Przygotowanie
Cebulę kroimy w kostkę. Solimy i odstawiamy na 30 minut.
Słonecznik prażymy na patelni na złoto.
Siekamy świeży koperek i natkę pietruszki.
Do większej miski przekładamy twaróg ekologiczny i łączymy z dodatkami (cebulą, słonecznikiem, świeżym koperkiem i pietruszką).
Dodajemy wędzoną paprykę i musztardę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z ulubionym pieczywem i plastrami ogórka kiszonego.
Składniki
1 cebula
3 łyżki nasion słonecznika
świeży koperek
natka pietruszki
1 opakowanie twarogu ekologicznego
2 łyżeczki wędzonej papryki
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz
2 ogórki kiszone
pieczywo
Rybne opowieści
Dowiedz się więcej o chelonie grubowargim i innych historiach pod Twoim talerzem.