Pasta kanapkowa z nie-węgorza

pyszna alternatywa węgorza wędzonego

Pasta kanapkowa z nie-węgorza

icon_person 2-4 osoby     icon_person 40 minut

Przygotowanie

Cebulę kroimy w kostkę. Solimy i odstawiamy na 30 minut.

Słonecznik prażymy na patelni na złoto.

Siekamy świeży koperek i natkę pietruszki.

Do większej miski przekładamy twaróg ekologiczny i łączymy z dodatkami (cebulą, słonecznikiem, świeżym koperkiem i pietruszką).

Dodajemy wędzoną paprykę i musztardę. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy z ulubionym pieczywem i plastrami ogórka kiszonego.

 

 

Składniki

1 cebula

3 łyżki nasion słonecznika

świeży koperek

natka pietruszki

1 opakowanie twarogu ekologicznego

2 łyżeczki wędzonej papryki

2 łyżeczki musztardy

sól, pieprz

2 ogórki kiszone

pieczywo

Rybne opowieści

Dowiedz się więcej o chelonie grubowargim i innych historiach pod Twoim talerzem.